over de oprichter

NieuwPerspectief is opgericht door Henriëtte van Dueren den Hollander. Zij werkt hierbinnen samen met andere professionals uit haar netwerk, afgestemd op de vraag en expertise die nodig is. Haar drijfveer is om mensen door een andere bril naar zichzelf en hun omgeving te laten kijken, zodat zij vanuit een nieuw perspectief dezelfde werkelijkheid anders kunnen ervaren. Er is zelden één waarheid en niet alles is wat het lijkt. Onbewust neem je waar wat je wilt zien. Hoe mooi is het als je kan wisselen van perspectief of de werkelijkheid kan bezien vanuit een groter perspectief? Het verruimt de blik, verzacht het oordeel en maakt je vrij. Het opent nieuwe wegen. Dat geldt ook voor Henriëtte.

" Vanuit mijn laatste baan werd het verlangen steeds sterker om meer te gaan werken vanuit mijn eigen visie, op basis van mijn expertise, ervaringen en in mijn eigen stijl. De oprichting van NieuwPerspectief past binnen mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling, waarin ik zelf toe was aan een nieuw perspectief op mijzelf en mijn omgeving en de vraag ontstond om dit ook samen met en voor anderen vorm te geven. Vanuit NieuwPerspectief wil ik mensen met elkaar verbinden en ruimte scheppen voor de eigenheid en verscheidenheid van mensen. Zodat verschillen ons niet verdelen, maar juist versterken. Zo wil ik mijn bijdrage leveren aan een duurzame en tolerante samenleving met kansen en mogelijkheden voor iedereen. "

Visie & Missie

NieuwPerspectief stimuleert de ontwikkeling en groei van mensen, teams en organisaties zodat zij vanuit vertrouwen, authenticiteit en plezier kiezen voor een perspectief dat bij hen past en hen in staat stelt om het allerbeste van zichzelf te geven.

Partners

NieuwPerspectief werkt samen met andere professionals, op basis van de opdracht/vraag en expertise die nodig is.

Bereik meer met minder

De oplossing voor veel vraagstukken op het gebied van samenwerken en persoonlijke effectiviteit is vaak niet harder werken, maar veel meer om de juiste focus en perspectief te kiezen, los te laten wat niet van jou is, de dingen te doen die bij jouw kwaliteiten en talenten passen, die je energie en plezier geven en je daardoor succesvol maken. Zo bereik je meer met minder.

Individuen en teams die hierin investeren, presteren beter. Zij werken vanuit vertrouwen in zichzelf en elkaar, durven hun kracht, creativiteit en kwetsbaarheid te tonen, zich uit te spreken en hun mening te geven. Ze benutten de verschillen, voelen zich betrokken bij elkaar en het product en nemen samen verantwoordelijkheid voor het resultaat. Altijd in het belang van het team en de organisatie.

Door anders te kijken, reflectie op je eigen gedrag en de patronen die dit in stand houden, te ontdekken waar je goed in bent, wat je leuk vindt en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen ontstaat er een nieuw perspectief. En daarmee nieuwe mogelijkheden voor jou als mens en professional.

Het leren denken in mogelijkheden, samenwerken op basis van persoonlijke kwaliteiten, een open communicatie en het aanboren van creativiteit stelt teams in staat om boven zichzelf uit te stijgen en het allerbeste van zichzelf te geven. Aandacht voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling van elk teamlid versterkt de effectiviteit van het team als geheel.

Achtergrond oprichter